Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Γραφεία του Κράτους

Τα γραφεία του κράτους της αρχαίας Αθήνας.

  1. Νεότερη και Σύγχρονη εποχή (1821 - )

  2. Οθωμανική εποχή (1453- 1821)

  3. Βυζαντινή εποχή (331 μ.Χ.- 1453)

  4. Ρωμαϊκή εποχή (30 π.Χ.- 330 μ.Χ.)

  5. Ελληνιστική εποχή (322- 31 π.Χ)

  6. Κλασική εποχή (478-323 π.Χ)

  7. Αρχαϊκή εποχή (800-479 π.Χ)

  8. Γεωμετρική εποχή (-1100- 800 π.Χ)

  9. Προϊστορία (-1100 π.Χ.)

Τι βλέπω;

Πρόκειται για ένα συγκρότημα μικρών κτιρίων, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στη Μεσαία Στοά και το Ωδείο του Αγρίππα.

Τι δε βλέπω;

Είναι κτίσμα της ρωμαϊκής περιόδου και εξυπηρετούσε κρατικές λειτουργίες. Επίσης, σε αυτό φυλάσσονταν ορισμένες αρχές του κράτους, επίσημα μέτρα και σταθμά. Στην ανατολική πλευρά, υπήρχε δωρική στοά.


Thompson H.A., Wycherley R.E., (1972), The Athenian Agora, results of excavations conducted by the American School of Classical Studies at Athens, v.6, The Agora of Athens, the History, shape and uses of an ancient city center, The American School of Classical Studies at Athens, Princeton, New Jersey